DIOPTRIJA / BAZNA KRIVINA

Standardizirane bazne krivine so bile skladne z Oswaldovo enačbo (modri pravokotniki). Zaradi estetskih razlogov, to je ravnejša sprednja površina, so se sodobne bazne krivine premaknile navzdol (rdeče črte).

Zgoraj prikazana Tscherningova elipsa prikazuje dve idealni bazni formuli, ki sta optično idealni za vsako dioptrijo. Zgornja formula je Wollastonova kalkulacija iz leta 1804. Spodnja prikazuje ravnejše, bolj praktične krivine, ki jih je predstavlil F. Ostwald leta 1898. Postala je osnova za standardizirana stekla. Čeprav so sodobna stekla rahlo ravnejša, je Ostwaldova formula še vedno smatrana kot idealna.

 

IDEALNA BAZNA KRIVINA


Ko je steklo narejeno iz surovca z idealno bazno krivino, ima uporabnik oster vid z minimalnimi popačenji zaradi poševnega prehoda žarkov. Ko pa je bazna krivina izven idealne, se ostrina vida znatno poslabša. To ima znatne posledice pri progresivnih steklih, zato ker je gledanje skozi bližinsko polje možno samo pod poševnim kotom. Uporabniki z večjo adicijo opažajo večja popačenja.

 

VEČ IDEALNIH BAZNIH KRIVIN

Več idealnih baznih krivin

Progresivno steklo ima več različnih dioptrij od daljave do bližine. Zato bi bilo idealno, da bi bazna krivina naraščala od zgornjega dela proti spodnjemu.

Digitalna tehnologij izdelave stekel omogoča izdelavo progresivnega stekla iz enožariščnega surovca. Toda iskanje idealne bazne krivine je težko – in potrebni so kompromisi. Ker ima progresivno steklo več dioptrij, je idealno, da bi imelo tudi več baznih krivin, naraščujočih od zgoraj navzdol. Daljinska dioptrija potrebuje ravnejšo bazo. Bližinska, večja dioptirja, pa bolj ukrivljeno bazo.

Ko je progresivno steklo narejeno iz enožariščnega surovca, si morajo različne dioptrije deliti isto bazno krivino – ki pa ni idealna za vse dioptrije. Surovci Camber omogočajo elegantno rešitev, ki predstavlja naslednji korak v digitalni progresivni tehnologiji – variabilno sprednjo ukrivljenost. Stekla Magic Fusion, narejena iz surovcev Camber, zagotavljajo uporabnikom široka in udobna vidna polja – od daljinskega do bližinskega.

Kaj je Camber

Camber je naziv za posebno krivuljo s stalno spreminjajočo se ukrivljenostjo.

Dobavni časi za posamezne tipe stekel Fusion®

Trenutni čas dobave v delovnih dneh:

belo NuPolar®
Gray & Brown
Transitions® Signature™ VII
Gray & Brown
1.50 4 7 7
1.53 Trivex 7 v pripravi 7
1.61 4 7 7
1.67 7 7 7

Surovci za stekla z dobavnim časom do 4 dni so na zalogi.
Surovci za stekla z dobavnim časom do 7 dni se naročajo pri YoungerOptics.

Barvanje: čas dobave se podaljša za 1 delovni dan.
Mirror: čas dobave se podaljša za največ 4 delovne dni.

Tehnologija stekel za korekcijo in zaščito vida

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration