Kompenzacija dioptrij z nanoHDVision

Sistem nanoHDVision odpravlja dioptrijske in prizmatične napake, ki nastanejo pri poševnem prehajanju svetlobe skozi steklo.

Uporablja se pri kalkulaciji in proizvodnji vseh individualnih stekel Magic Alpha VIP, Magic Sport, Magic Alpha, Sport/SportLux, iSV, Acomoda in Reader.

Ta kompenzacija je še posebej pomembna pri ukrivljenih očalih ali večjih dioptrijah.

Pri uporabi običajnega fokometra se pri teh steklih izmeri drugačna dioptrija, kot pa je bila navedena pri naročilu. V Alcomu uporabljamo napravo za večtočkovno merjenje dioptrij stekel DualLensMeter, ki upošteva kompenzacijo. S to napravo se pregleda vsako freeform steklo, kar zagotavlja najvišjo optično kakovost. Več o tem …

Merjenje dioptrij z lensmetrom

Slika prikazuje merjenje stekel z običajnim fokometrom. Površina stekla leži pravokotno na merilni žarek fokometra. Dioptrije konvencionalnih stekel, ki niso individualno preračunana in izdelana, se na ta način pravilno izmerijo v optičnem centru stekla.

Uporabnikovo zaznavanje v primerjavi s fokometrom

Toda očesni optični sistem je precej drugačen od optičnega sistema fokometra, kot je videti na sliki levo. Oko rotira okrog svoje osi in svetlobni žarki prehajajo skozi steklo pod določenim kotom. Zaradi tega se tudi spremeni dioptrijsko delovanje stekla – moč napake je prikazana na naslednji sliki.

Poševna napaka pri konvencionalnem steklu

Slika prikazuje učinek poševnega prehoda žarkov skozi konvencionalno steklo pri gledanju v različne smeri. Razlika med željeno in dejansko dioptrijo je lahko večja od 0.50D pri gledanju 30° izven optičnega centra. Te napake se ne da odpraviti s konvenionalno tehnologijo.

nanoHDVison

Zadnja slika prikazuje delovanje stekla, proizvedenega s tehnologijo nanoHDVision. Dioptrija je stabilna na vsej površini, kar zagotavlja popoln vid v vsaki smeri gledanja.

Tehnologija stekel za korekcijo in zaščito vida

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration