Udeležili smo se sejma Opti München, ki je potekal od 12.1. – 14.1.2018

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_sloganLogo_SPIRIT

MGRT_slo

 

 

 

Temeljni cilj podjetja je rast na domačem in tujem trgu ter povečanje razpoznavnosti blagovne znamke Alcom. To rast bo podjetje doseglo tudi z izvozom, s povečanjem prodaje visokotehnoloških stekel, z ohranjanjem najvišje kakovosti izdelkov, s hitrim prilagajanjem trgu, z inovativnostjo in iskanjem nišnih proizvodov.

Proizvodnja zahteva veliko znanja, visokotehnološke stroje ter posledično veliko izobraževanja za zaposlene.

Alcom ima cca 15 % izvoza od celotnega prometa, predvsem v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Italijo in Dansko. Na vse trge je podjetje prodrlo predvsem preko specializiranih sejmov v tujini. Podjetje Alcom trenutno raziskuje Nemški in Hrvaški trg.

Proizvodnja enostavnih stekel nižjega cenovnega razreda se seli v nizkocenovne države (predvsem v Azijo in Indijo). Večina trga obdelujejo 4. multinacionalke. Trend malih proizvajalcev (kot je Alcom) je, da uspešno branijo in povečujejo tržne deleže na regionalnih trgih (radij do 1000 km) predvsem z visokotehnološkimi stekli. V Alcomu so zaznali tržno nišo z visoko dodano vrednostjo in sicer visokotehnološka progresivna stekla Magic Fusion, zaščitna in športna stekla.

Potencial za prodajo progresivnih stekel Magic Fusion, zaščitnih in športnih očal na tujih trgih je še večji. Podjetje ima realne možnosti širitve na tuje trge, predvsem v bližnje države EU. Podjetje bo ponudilo inovativne rešitve za uporabnike z visokimi dioptrijami, zato bodo kupci (optiki) prepoznali to podjetje, kot visokotehnološko, kar bo omogočilo prodajo tudi ostalih proizvodov iz obstoječega proizvodnega in prodajnega programa.

Prednosti podjetja so: hitrost izdelave in dobave, sodoben laboratorij, made in EU, 2. letna garancija na stekla, remote edging, graviranje na stekla, vgrajevanje Swarovski kristalov,..

Na sejmu Opti se bodo predstaviili kot Specialisti za progresivna, zaščitna in športna stekla, usmerjeni na proizvodnjo HI-tech stekel.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več na www.eu-skladi.si