Vozniki in dober vid

Med vožnjo imamo vozniki različne zahteve:

 • potrebujemo širok, nemoten vid na daljavo,
 • želimo odličen vid v različnih svetlobnih pogojih, kot so sonce, megla, dež, tuneli,
 • občasno potrebujemo tudi dober vid na bližino – za branje kart, navigacije, telefona, nastavitev avtomobila.
OBLAČNO VREME: Visokokontrastna zeleno rumena barva, ki omogoča, da kar največ svetlobe doseže oko. Polarizacija odpravi bleščanje, ki bi drugače motilo vid v razmerah z malo svetlobe.
MOČNA SVETLOBA ZA VETROBRANSKIM STEKLOM: Bakrena barva blokira odvečno svetlobo. Poudari rdečo in zeleno svetlobo. Polarizacija odpravi bleščanje in zagotavlja varno vožnjo.
MOČNA SVETLOBA NA PROSTEM: Temna rdeče-rjava barva maksimalno blokira odvečno svetlobo in prepreči zasičenje očesa. Polarizacija zagotavlja največje ugodje v razmerah z močno svetlobo.

Vsaka motnja vpliva na našo koncentracijo, zbranost in odzivnost.

V Alcomu imamo več rešitev za tekšne zahtevne razmere:

  • Drivewear polarizirana fotoobčutljiva stekla, ki so sposobna zaznavati in se odzivati na različne svetlobne pogoje,
  • Stekla BlueViolet Blocker, ki so rahlo tonirana, zaščitni filter pa blokira škodljivo modro-vijolično svetlobo, kar zmanjšuje bleščanje pri nočni vožnji ali v dežju,
  • stekla Polar,
  • fotoobčutljiva stekla Transtions Xtractive,
  • progresivna stekla Magic Alpha Outdoor, ki uporabnikom po 45. letu omogočajo široko daljinsko vidno polje ter vmesno in bližinsko vidno polje
  • stekla Magic so na voljo tudi v izvedbah Drivewear, BlueViolet Blocker, Polar, Transitions Xtractive
  • Vsa stekla so na voljo tudi v izvedbi BlueViolet Blocker. Ta stekla učinkovito blokirajo škodljivo modro-vijolično svetlobo. Več o tem …


Kratka navodila za privajanje na progresivna stekla …


DriveWear tehnologija stekel omogoča uporabnikom dober vid v močni sončni svetlobi, ki jo spremlja intezivno bleščanje, kot tudi v oblačnem vremenu. V različnih svetlobnih pogojih se različno obarvajo, polarizator pa odpravlja moteče bleščanje. Stekla izboljšajo kontrast in globino zaznavanja.

Tehnologija Polar s svojim učinkovitom polarizacijskim fitrom odpravlja bleščanje, predvsem v močnem soncu ali ko sonce sije na mokro cesto.

Da je udobje popolno tudi za uporabnike očal z določeno dioptrijo vam v Alcomu izdelamo stekla po vaši meri. Glede na vašo željo, zahtevnost, dioptrijo in parametre vam izdelamo:
– enožariščna stekla, ki imajo po celi površini isto dioptrijo,
– progresivna stekla MAGIC Alpha Outdoor,
iSV personalizrana enožariščna stekla.

Za vsa stekla priporočamo antirefleksni nanos Opal Ultra ali Opal UltraUV večjo ostrino vida in lažje čiščenje.

Pomembno – stekla Drivewear se smejo uporabljati samo pri dnevni svetlobi.

Tehnologija stekel za korekcijo in zaščito vida

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration