Za boljšo kakovost vida, brez bleščanja – Opal in iSV

Stekla Opal so lahka organska stekla z obojestranskim antirefleksnim nanosom. Antirefleksni nanosi preprečujejo bleščanje in zelo izboljšajo kakovost vida, zato je velika večina stekel izdelanih s tem dodatkom.

Stekla Opal se odlikujejo po visoki optični kakovosti, imajo trdi sloj za večjo odpornost na obrabo, večslojni antirefleks za ostrejši vid ter hidrofobni sloj za zmanjšano rosenje in lažje čiščenje.

Opal stekla so približno 50% lažja od mineralnih (“steklenih”) stekel.

Stekla so dobavljiva v različnih materialih:

– Opal 1.50 z lomnim količnikom 1.50 za manjše dioptrije,
– srednje stanjšana stekla Opal 1.56
Opal 1.61 ter Opal 1.67 za višje dioptrije,
Opal Trivex za očala brez okvirja “na vijake”.

Za največje dioptrije so na voljo stekla Opal 1.74. So najtanjša organska stekla na svetu. Narejena so iz lahkega organskega materiala in so težko lomljiva. Na obe površini so nanešene plasti proti obrabi, antirefleksni nanosi ter hidrofobni nanosi za lažje čiščenje in proti rosenju. Priporočljivo za visoke dioptrije.

Stekla se lahko obarvajo v najrazličnejših odtenkih in stopnjah zatemnitve. Lahko so obarvana v prehodu, to je zgoraj temnejša, spodaj svetlejša in celo zgoraj v eni barvi, spodaj pa v drugi.

Stekla Opal so na voljo tudi v izvedbi BlueViolet Blocker v lomnih količnikih 1.50, 1.61 in 1.67. Ta stekla učinkovito blokirajo škodljivo modro-vijolično svetlobo. Več o tem …

Priporočamo, da se z vsemi stekli Opal, predvsem pa z antirefleksnimi stekli, skrbno ravna – priporočila na Kako ravnati z očali.

Opal Ultra/UV je najnovejši antirefleksni nanos na steklih Alcom. Za razliko od običajnih antirefleksov Opal ima Opal Ultra izboljšan hidrofobni nanos. Ta nanos omogoča steklom:
– da so izredno gladka, zato se umazanija in prah težje oprimeta površine stekel,
– da se jih lažje čisti,
– da se manj rosijo. Stekla so tudi na otip bolj gladka, npr. vodna kapljica se “odbija” od površine in sama spolzi s stekla.
Stekla s tem nanosom imajo zaradi tega nanosa tudi daljšo življensko dobo, saj trdi delci teže prodrejo v površino in jo manj poškodujejo. Stekla Opal Ultra imajo dvoletno garancijo.


NOVO – iSV

Novo individualno enožariščno steklo iSV, ki je od najbolj prodajanih stekel Magic Alpha in Sport/Lux povzelo tehnologijo nanoHDVision. S tem ima uporabnik na voljo popolnoma personalizirana enožariščna stekla. Rezultat je znatno izboljšan vid pri večjih sferah (nad ±2.00) in cilindrih (nad ±1.00), po vsej površini stekla, tudi izven optičnega
centra.


Garancija adaptacije

Vsa stekla Magic Alpha so 100% pregledana z napravo za analizo površin Dual Lens Mapper, kar zagotavlja najvišjo optično kakovost stekel.
Več o tem …

Pri običajnem steklu napaka naraste do 0.5 dioptrije pri gledanju izven optičnega centra.
Steklo iSV ima največjo napako 0.12 dioptrije.
Primer za steklo z dioptrijo -4.00.


  • popolna personalizacija
  • ostrina vida v vseh smereh gledanja
  • prilagodljivo različnim baznim krivinam

 

običajno steklo – neostra slika izven optičnega centra              iSV – popolnoma ostra slika

 


Več o mikro gravurah na steklih

Tehnologija stekel za korekcijo in zaščito vida

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration