Zer0 by TutorNET

Preprosta vendar učinkovita naprava Zer0 je pripomoček za pravilno centriranje očalnih stekel.

Naprava se namesti na ročko uporabnikovih očal. Uporabnik 20 sekund hodi po optiki in sproščeno gleda v daljavo, naprava pa spremlja naklon glave. V tem času naprava izmeri naraven in sproščen naklon glave.

Nato s sprednjimi LED indikatorji naklona sporoča optiku, kdaj ima uporabnikova glava naraven naklon. Takrat optik natančno zariše višine centrov pupil na demo stekla.

Stranski indikator omogoča tudi določitev pantoskopskega naklona pri naravnem položaju glave.

Na ta način se prepreči, da se uporabniku označuje višino centrov ali odmero pantoskopskega naklona v nenaravnem položaju gledanja.

Pravilno centriranje je pomembno predvsem pri progresivnih in športnih steklih.

Naprava se lahko uporablja tudi v kombinaciji z videocentrirnimi sistemi, kjer ravno tako zagotavlja meritev v naravnem položaju glave.

Stranski indikator OK!: zaznana naravna drža, pravilen pantoskopski naklon. Naprava Zer0, se lahko uporabi tudi kot odličen pripomoček za merjenje pantoskopskega naklona v kombinaciji z drugimi napravami.

Zelen LED indikator: zaznana naravna drža, uporabnik bo imel optimalno vgradno višino progresivna stekla.

Spodnji rdeč LED indikator: glava pomaknjena preveč navzgor. Uporabnik bi imel težave pri gledanju na blizu s progresivnimi stekli.

Zgornji Rdeč LED indikator: glava pomaknjena preveč navzdol. Sredinsko polje progresivnih stekel bo motilo uporabnika pri gledanju na daleč.