fbpx

Alcom Optics smo slovenski proizvajalec visoko kakovostnih športnih in zaščitnih korekcijskih stekel. Zaradi slabšega vida na daljavo, se je na naše podjetje obrnil Jaka Završan, državni in večkratni pokalni prvak v motokrosu.

Jaku Završanu običajne rešitve korekcije vida kot so leče in “clipi” niso pomagale, oziroma so bile pomanjkljivosti tako velike, da jih raje ni uporabljal. Po posvetu smo za Jaka Završana izdelali korekcijska stekla Sport s tehnologijo SK-X.

korekcijska stekla sport

Korekcijska stekla sport so izdelek prilagojen športnim okvirjem, saj ne glede na horizontalno ukrivljenost, pantoskopski kot očal ali bazno krivino stekel uporabnik vedno dobi najtanjša in najlažja stekla z najboljšimi optičnimi lastnostmi. 

Napreden algoritem izračuna free-form površine, ki kompenzirajo aberacije, povzročene zaradi poševno vgrajenih, ukrivljenih stekel. To omogoča uporabniku optimalno vidno polje brez prizmatičnosti in učinka plavanja, ne glede na tip okvirja. 

Integrirana tehnologija SK-X®

Integrirana tehnologija SK-X® (patentirana v ZDA in EU) vsakemu športniku omogoči popolnoma nove dimenzije zaznavanja s smučarskimi ali motokros očali. Dioptrijska stekla sport so vgrajena v notranjem delu maske.

Dioptrijska stekla sport so natančno prilagojena, saj njihova sprednja površina  poteka vzporedno z ukrivljenostjo smučarske maske. Dioptrijski del je neprodušno zlepljen z zunanjim steklom maske, kar olajša čiščenje stekel, dodatni razmik med njima pa prepreči moteče rosenje. Ukrivljena dioptrijska stekla sport v primerjavi z običajnimi dioptrijskimi vstavki občutno razširijo uporabnikovo vidno polje in posledično izboljšajo koordinacijo. Stranke opazijo, da se na motorju ali smučeh počutijo bolj stabilno in prijetno, saj je vožnja manj utrujajoča.

Jaka Završan

Z motokrosom se ukvarjam že od otroštva. Gre za ekstremen šport, kjer vid in z njim povezana zbranost igrata veliko vlogo. Pred nekaj leti so mi na zdravniškem pregledu pred sezono ugotovili, da imam dioptrijo na daleč in od tistega trenutka naprej sem začel intenzivno iskati, kako bi svoj vid izboljšal tudi na motorju.

Obiskal sem veliko optik, se posvetoval z nemalo strokovnjaki, ki so mi v veliki večini svetovali leče, ali pa tako imenovani ‘clip’, a sta obe omenjeni alternativi na treningih zelo kmalu pokazali svoje slabosti, ki so bile tako velike, da sem se odločil, da bom raje vozil brez njih. Ko sem že mislil, da sem bom enostavno moral sprijazniti s tem, da na motorju ne vidim tako dobro kot bi si želel pa sem povsem po naključju naletel na podjetje Alcom iz Kranja, ki se ukvarja s proizvodnjo korekcijskih stekel in očal.

Predstavili so mi njihov izdelek in hitro sem uvidel, da gre za vrhunsko in zelo profesionalno podjetje, kateremu noben izziv ni nedosegljiv. Predstavljen produkt je bil popoln, saj se odlično prilega v moja motokros očala in med vožnjo, med katero je prisotnih ogromno tresljajev, ne poskakuje. Očala se zaradi tega niso čisto nič rosila, največji plus pa je, da jih lahko v le nekaj minutah premestim v druga očala, a seveda le v isti model. S pomočjo podjetja Alcom sem na motorju dobesedno ‘spregledal’ in tako začel še veliko bolj uživati, za kar sem jim izjemno hvaležen!