fbpx

Razstavljali smo na sejmu Opti 2022

Podjetje Alcom je razstavljalo na sejmu »The international trade show for optics&design« v Münchnu od 13.5 do 15.5.2022. Razstavni prostor podjetja je bil 18 m2. Link: www.opti.de
Na sejmu je bilo prisotnih 368 razstavljalcev, od tega je 54% domačih in 46% izven Nemčije. Sejem predstavlja novosti v optiki in oftalmologiji, modo okvirjev, nove stroje, nova dioptrijska stekla, nove barve in nanose na dioptrijskih steklih, …
Na razstavnem prostoru podjetja Alcom so bile štiri osebe: Dejan Aljančič (direktor, zastopnik), Barbara Ručigaj Aljančič (namestnik direktorja, zastopnik), Maja Ratnik (komerciala) in Klemen Kozjek (komerciala). Med obiskovalci je bilo največ optikov iz Avstrije in Nemčije. Obiskovalci so bili predvsem dosedanji kupci in nekaj novih, ki so iskali informacije o proizvodih. Sejem je obiskalo polovica manj obiskovalcev kot leta 2020.
Temeljni cilj podjetja je rast na domačem in tujem trgu ter povečanje razpoznavnosti blagovne znamke Alcom. To rast bo podjetje doseglo tudi z izvozom, s povečanjem prodaje visokotehnoloških stekel, z ohranjanjem najvišje kakovosti izdelkov, s hitrim prilagajanjem na domačem in tujem trgu, z inovativnostjo in z iskanjem nišnih proizvodov.
Alcom ima cca 40 % izvoza od celotnega prometa, predvsem v Avstrijo, Nemčijo, Italijo in na Hrvaško. Na vse trge je podjetje prodrlo predvsem preko specializiranih sejmov v tujini.
Naložbo za razstavljanju na sejmu delno sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 6.486,61€.
Več na www.eu-skladi.si
Operacija traja od 13.5.2022 do decembra 2022.

Magic MAX – progresivna stekla, dizajnirana s pomočjo seta za navidezno resničnost

smučarska in motocross očala SK-X z vgrajenimi dioptrijskimi stekli

Electra e silver

športna očala z vgrajenimi dioptrijskimi stekli SPH +8,00 in -8,00

nov material NXT Active v dinamični sivo-rdeči barvi za povečan kontrast

Alcom team in Christoph Rauter, iznajditelj sistema SK-X in direktor podjetja SK-X GmbH

 

“Operacija je bila za sofinaciranje izbrana na Javnem razpisu za sofinaciranje individualnih podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019 – 2022.”

Naložbo sofinacirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.