Podjetje Alcom praznuje trideseto obletnico poslovanja. Leta 1992 smo ustanovili podjetje skupaj z mojima staršema Ivanom in Danico. Poslovni duh temelji na 27. letih podjetja mojih staršev, ki je od leta 65 proizvajal kovinske in plastične komponente za elektro in avtoindustrijo.

V prvih letih je Alcom proizvajal stekla za očala iz organskih in mineralnih materialov. Kmalu smo vpeljali oddelek montaže – vgradnjo stekel v okvirje.

Leta 2009 smo v proizvodni proces vpeljali freeform tehnologijo, ki nam je omogočila izdelavo individualnih progresivnih stekel.

Leta 2012 razvijemo stekla Sport in Magic Alpha Sport za vgradnjo v ukrivljena športna očala. Še vedno smo eno redkih podjetij, ki lahko izdela stekla z relativno visokimi dioptrijami, tudi do 8D.

Tega leta smo tudi postali zastopnik za prodajo in servisiranje naprav podjetja Huvitz. V progam smo uvedli diagnostične in refrakcijske naprave ter naprave za vgradnjo stekel.
 
Leta 2017 smo postali partner s podjetjem uvex, ki je največji proizvajalec osebne zaščitne opreme na svetu. Pridobili smo licenco za proizvodnjo in prodajo zaščitnih dioptrijskih očal po standardu EN166 v državah Adria regije.
 
Leta 2020 smo postali licencirano podjetje za proizvodnjo in prodajo dioptrijskih smučarskih in motocross očal SK-X za Adria regijo.
 
V podjetju ima pomembno vlogo tudi moja žena Barbara, ki skrbi za finance, kadre, podporo strankam in še bi lahko našteval!
 
Dejan Aljančič
 
 

Alcom team

Brez naše ekipe zaposlenih, kateri pripada levji delež zaslug za našo rasti in uspešnost, enostavno ne bi šlo. Ob ustanovitvi podjetja leta 1992 je imelo podjetje tri zaposlene. Z rastjo podjetja je rastla tudi ekipa Alcom, ki danes šteje 20 zaposlenih. 

alcom promotorji

Kakovost naših izdelkov potrjujejo promotorji Alcom Optics.

Rajmond Debevec

“Pri intenzivnem iskanju rešitve sem imel veliko srečo, da me je moj optik usmeril na podjetje Alcom, ki se ukvarja s proizvodnjo korekcijskih stekel. Hitro smo našli vzajemen interes, njihovi strokovnjaki pa so prisluhnili mojim željam in izdelali set korekcijskih stekel izjemne kakovosti za moja strelska očala. ‘Sokolje oko’ si je spet povrnilo ostrino in na mojem osmem nastopu na olimpijskih igrah v Londonu 2012 sem dobil bronasto medaljo.”

Zakonca Štremfelj

“Očala se mi odlično prilegajo in me ne tiščijo tudi ob dolgotrajni uporabi. Ravno prav mi zatemnijo pogled in njihova barva je prijetna. Nikoli se mi niso rosila, skratka top izdelek.”

Viki Grošelj

“Za profesionalni alpinizem uporabljam progresivna stekla Magic Sport in očala uvex sportstyle RX.”

Jaka Završan

“Ko sem že mislil, da se bom enostavno moral sprijazniti s tem, da na motorju ne vidim tako dobro kot bi si želel, pa sem povsem po naključju naletel na podjetje Alcom iz Kranja, ki se ukvarja s proizvodnjo korekcijskih stekel in očal.”

Jaka uporablja dioptrijska motocross očala 100% Armega.

Ana Umer

“Evropska lokostrelska zveza mi je potrdila evropski rekord. Če nimam jaz hudih očal, ne vem kdo jih ima! Hvala še enkrat!”

Za Ano Umer smo izdelali posebno preoblikovana očala uvex half-rim, na način, da pri streljanju nalegajo na nos.

Peter Vesel

Uporablja kolesarska očala uvex, progresivna stekla za pogled na daleč in na kolesarski računalnik, fotoobčutljiva za prilagajanje različnim svetlobnim razmeram na dirkah in treningih.

Nika Gačnik

Uporablja športna dioptrijska očala, ki ji omogočajo oceno razdalje do ovire na tekmi preskakovanja ovir s konjem.

Aleš Fevžer

“Odkar nosim očala s stekli Magic Alpha Sport, ne potrebujem več zooma!”

Marko Baloh

Marko je ekstremni kolesar. Za dirko RAAM, Race across America, smo mu izdelali več progresivnih športnih očal. Z njimi odlično vidi na daleč, predvsem pa dobro vidi ekran kolesarskega računalnika s pomembnimi informacijami o dirki.

Poslovni partnerji

Da smo dosegli mejnik 30 let poslovanja, se moram zahvaliti našim poslovnim partnerjem. Dogodka ste se udeležil v velikem številu, kar me navdaja z optimizmom, da bomo uspešno poslovali vsaj še naslednjih deset let do nove zabave.

Hvala vam!

Dejan