Sonce, morje in 120 jadrnic iz 24ih držav sveta!

Rolex middle sea race Malta je ena  izmed treh največjih in najprestižnejših regat na svetu. Potuje se okoli Sicilije, tudi mimo delujočega vulkana Stromboli, Piratskega otoka Lampeduza, jadra se v Sredozemskem, Ionskem in Tirenskem morju, letos je jadranje bolj mirno zaradi bonace, drugače pa je lahko prav divje.

ekipa karpo

Ekipo Karpo sestavlja sedem mladih fantov (eni na pogled in drugi po srcu) in gospodarica barke Andreja. Vsi imajo natrenirana telesa (dobro poglejte te sixpacke), da lahko plujejo 600 milj podnevi in ponoči nekaj dni zapored.

Ekipo je z okvirji opremilo podjetje uvex, Alcom optics pa je poskrbel, da vsi dobro vidijo v vseh svetlobnih pogojih. Stekla, ki jih nosijo so Sport Transitions XTRactive Polarized, to pomeni, da so podnevi zatemnjena na cca 87% in polarizirana, zvečer se odsvetlijo in se lahko uporabljajo tudi ponoči. Stekla so posebna zato, ker se polarizirajo šele, ko se potemnijo.

Ker brez navijačev ne gre, smo se Slovenci zbrali in ponesli s seboj slovenske zastave, transparente in močno navijali za našo ekipo, slišali smo se daleč naokoli, to so opazili komentatorji in druge ekipe!

Ekipo Karpo lahko še vedno spremljate na: https://insailing.com/event/rolex-middle-sea-race-2022.

uvex

V sodelovanju s podjetjem uvex smo opremili ekipo Karpo z Alcom dioptrijskimi stekli Sport Transitions XTRactive Polarized, ter okvirji uvex RXd in uvex RXi.